i ate a panda once... and it was gooooooooooood

höhöh, sara har fallit för grupptrycket. jambi.bilddagboken.se

jag saknar vår sång

just nu hatar jag vinter. november månad är den drygaste av alla! det är mörkt när jag sticker till skolan, det är mörkt när jag kommer hem. även om plugget inte står mig upp över öronen just för tillfället, så vet jag att det kommer göra det inom närmsta veckorna. och fastän jag inte har något att göra på typ hela denna veckan, så gör jag inget åt saken. perfekt att börja läsa svenska-böckerna till typ nästa vecka? men såklart så planerar jag in saker som  jag inte hinner annars, nu när jag äntligen har tid. frilagd dag på torsdag - uppbokat. helgen - uppbokad. det funkar bra sålänge ångesten inte hinner ikapp, för då är det bara mig själv jag har att skylla.

till och med oktober är bättre! inte riktigt lika kallt. inte riktigt lika mörkt. och för att inte prata om december! det är då alla julkänslor kommer! det är den mysigaste månaden på året! tio dagar kvar, sen kan vi andas ut, då är november slut...

det är drygt när man inte har någonting att göra. en släng av rastlöshet adderat med konstant mörker får mig direkt att börja fundera. sitta i timmar och spekulera över vad som egentligen händer utanför min vetskap. sitta och tänka på vad jag har haft, vad jag förlorat och ifall jag någonsin kommer få känna samma känsla igen? jag hatar att jag fortfarande kan sitta och tänka på gamla flammor, som jag egentligen bara vill kräkas över. jag hatar att det känns som att min familj är mer avlägsen än någonsin, jag trivs helt enkelt inte hemma. hemmakväll ger mig kväljningar, utekväll ger mig ångest för att jag inte är hemma. jag hatar att mina vänner försvinner, på flera olika håll. några reser bort, andra glider jag ifrån. vem kommer jag på riktigt att fortsätta träffa efter studenten? tanken på att vara ensam ger mig ännu mer panik. jag hatar att tänka på framtiden. jag vet ju inte vad jag vill göra. det känns som att alla har planer utom jag. jag är inte redo för att flytta hemifrån! jag orkar inte ta tag i körkortet! jag vill inte plugga vidare! jag vill inte resa! jag ska mönstra, men är väldigt tveksam inför lumpen! det hade nog varit det bästa alternativet egentligen. få lite disciplin, det skulle jag behöva. få lite perspektiv på allt.

bara lite tankar som spökar såhär mellan höst och vinter. men åter till något kanske lite roligare. min iPod fungerar (HELT SANT) och är renare än någonsin! det är alltid skönt att kunna koppla bort för en stund och lära sig att uppskatta det lilla. jag borde verkligen seriöst börja träna på att vara mer mindful.

mission IMPOSSIBLE

när man förlorar en sak, kommer nästa tillbaka! skönt att ha lite balans. igår natt kom jag hem från brorsans nya lägenhet och såg en bordslampa ligga ner på diskbänken och lyser upp hela köket. Tänkte precis gå och släcka den, när jag noterade en liten lapp bredvid: "Släck inte lampan! Försöker torka din iPod!"

huh? VADÅ TORKA?! jo minsann, visst har mossan lyckats slänga in min stackars lilla iPod nano i tvättmaskinen! förvånar mig att hon inte försökte torka den i torktumlaren. nä det känns redan som ett dött lopp, jag kommer aldrig få återse min lilla baby. men jag kommer minnas de goda stunderna.

och MITT under sorgen, vem skriver inte då om min kära Niklas?

NiLL säger:

ja har hittat din blommiga handväska

plötsligt blev jag lite glad igen. och vad fan, vi pratar om värdsliga ting. + att min mamma lider av samvetskval så jag kanske får en extra klapp under granen.

image381
för övrigt, så har det varit en lite speciell helg. iallafall lördagen. jag åkte med ett helt gäng till laserdome i malmö, där vi skulle på femkamp för att fira martin rosbergs 20årsdag! grymt roligt faktiskt. Grenarna var:

- laserdome
- riding bull (en sån där mekanisk tjur. skitsvårt)
- gladiatorerna (stod på varsin plattform och skulle slå ner varann med pinnar)
- mission impossible (skulle krypa igenom ett mörkt rum med lasrar. bara bond som fattades!)
- och slutligen.. sumobrottning!

det tråkigaste var att det gick så snabbt. mötte tommy i de flesta grenarna och jag blev knockad direkt av den tallen!


resan avslutades med relaxavdelning med dusch o.d, för att sedan köra in till hamngatan 14 i ystad och käka entrecote. när vi till slut fick tag i våra bilar. dumma som vi var så hade vi parkerat i vad vi trodde var ett P-hus, men som var en månadsparkering eller endast för tillbehöriga till företaget! "skojar ni med mig? har vi två bilar där inne nu?" men man får ha lite röta. två killar skulle ut från parkeringen, samtidigt som vi var på väg att ta sista utvägen och börja traska mot stationen. vänliga själar som de var, passade de dörrarna till oss, så det slutade bra till slut!


kvällen bjöd på tråkig fotboll och världens mest onödiga fylla. jag och elin satt och snackade hela kvällen, delvis besökta av några goda vänner. jag var så inställd på fotboll och öl att jag glömde att det bara var jag som satt och drack. fick iväg några nyttiga fylle-sms innan elin gick och jag la mig direkt i bingen.

pling plong! nu blev det visst brådis att sticka!


den liknar en nykläckt fågelunge som ramlat ut ur sitt bo och kräkt

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ HON ÄR SÅ FAAAAAAALSK

HON ÄCKLAR MIG!!!!!!!

JÄVLA BITTRA SURKÄRRING


..såja

johan glänste igår. 10 damer körde upp och trotsade snöstormar för att få en skymt av Glans och Schyffert på Kalmar teater. hade inte kunnat vara mer nöjd. stora förväntningar på johan, men han manglade ner dom och gjorde ett extremt bra uppträdande.

Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
GLANS!

efter att ha klätt på johan med blicken så var det dags för schyffert att säga sitt. han var bra, men tycker faktiskt inte att han är så extremt rolig. hans knarkar-imitation roade mig dock! okej, han är rätt skön!

en kort liten film från föreställningen är publicerad på min facebook. kolla in albinon!

för att nu återgå till... yoga.

gemenskap

image380

charlotta "krigarprinsessan" aspelin: "vad finns det för faktorer som krävs för att må bra psykiskt?"
S: "gemenskap"
CA: "javisst. något mer?"
F: "vänner"
CA: "ja... det går ju in under gemenskap kanske."

som taget ur kvarteret skatans skrivarkurs. det där programmet med johan glans och david batra. han glans som jag sticker och kollar på imorgon. glans och ett koreanskt adoptivpäron. vilken duo!

när priset går upp kommer själen gå ner

vaknar upp till dom ljuva tonerna av malmö beach night party...

så skön och spontan helg det blev. fredag bestämde jag mig efter morgonens drömtydningar att följa med mina kära girls till studentstaden Lund. THAI THAI THAI var allt som surrade i våra huvuden i busse (förutom psykade barnprogram som var ett stort diskussionsämne), men vad ser vi när vi är framme? "Ska inte thai-restaurangen vara här?" dom har lundaliserat den mot en ny dyr snobbrestaurang!! trist, men vi gick in och snobbade till oss själva lite. men gott var det. och otroligt trevligt. skrattade gott åt och med mina vänner i någon timme, åt & drack lika gott och vi alla började bli lite runda om fötterna innan vi drog vidare till kulturen - lunds motsvarighet till donna gina. fast tråkigare.

jag kan väl medge att jag haft lite fördomar mot lundarna. och det har jag fortfarande. ingen alls som föll mig i smak, men så tycker jag inte heller att det är sexigt med lite öppnade skjortor och tajt v-ringat.. någon lundare drog med oss till ett ställe där man var tvungen att vara student för att komma in. nä nä, typ 15 ställen för studenter, men inget ställe för lilla oss, 4 artonåringar, helt ensamma i Lynd. så vi stack hem. trevlig kväll, men nu blir det nog antingen malmö, lidköping eller helsingborg nästa.

Gårdagen löste sig också så bra. Pluggade lite på dagen för att senare sticka till Gustav och Mukki på deras avskedsmiddag. extremt god mat, blev lite retad för att jag njöt så mycket av det. men mat. vilken kärlek jag har till mat! blir alltid så besviken när jag blir mätt. magen kanske säger stopp, men jag svär, hjärtat hungrar alltid efter mer!

...iallafall. drack lite gratis-öl och åt gratis-mat. gratis är godast. men kunde inte njuta fullt lika mycket när jag insåg hur KASS min kusin är på kändisar. "han känner jag faktiskt igen", säger hon när bruce willis spökar i sjätte sinnet. "bob dylan vet jag vem det är! eller jag har lärt mig hans namn iallafall, jag vet itne vem det är..." skämtar du? du måste ha hört hans musik!.. "JA just det, nu minns jag, det är väl han som har gjort den där don't worry be happy?" ......... följde med henke till donna gina istället

träffade hela grabbgänget från klassen + zoltan och ett par andra killar. kände mig som en i gänget lite, fick påpekat flera gånger att jag inte är flicka egentligen. bjöds på snaps och öl hit och dit, men kändes dumt att bli för snurrig när jag bara skulle hem sen. joel doing billie jean var en syn som kallas duga. nä nä sen skulle alla ta bussen till öja och jag började bege mig hemåt... när en bil kör förbi skrikande: "SAAAAAAAAARAAAAAAAA". i nästa stund låg jag med förbundna ögon & munkavel och skumpade i någons bagagelucka och dumpades till slut på öja. "vafaan", tänkte jag. hade mina pengar kvar, så det var väl värt att gå in och besöka en stund! borstade av mig gruset och torkade blod o snor och drog stolt upp mitt förtfarande inte alltför välanvända pass. lätt som en plätt. träffade mycket folk, dansade och hade kul. öja var nog trots allt värt en ny chans.

dagens schema: chill, fira fars dag hos morföräldrarna, träning, basta, YRROL! (alltför längesen för en sån klassiker)

take me to the place where the white boys dance

det är både läskigt, sorgligt och erhört tråkigt när man märker att man blivit smartare än sina föräldrar. känns inte som en större bedrift längre...

skit i hon och fira helgen i Lynd!

i like rain, i like ham, i like you

godmorgon regn. godmorgon sista dagen på skolveckan efter lovet. alltså fredag idag! godmorgon kaffet som står och porlar och förbereder sig för att tillfredsställa mig så här en timme innan skolan börjar. godkväll Lund! ja, det är nog planerna som är mest lockande för idag. Att med mina väninnor sticka till Skånes mittpunkt för thaimat som följs av utgång!

Lovet var förresten helt perfekt. Ett par fester, resten av veckan tog jag det bara lugnt och var även i Malmö och shoppade lite nya höstkläder. Maskeraden med YVK i fredags var nog höjdpunkten. Austin Powers drog ut till Zappstugan lite tidigare med övriga som planerat festen (bland annat en julgran och en ninja som senare fick stryk.) Vi 5 damer satt och käkade pizza, smyckade lokalen och började förfesta och starta upp partymoodet! Snart kom resten av folket och ALLA var utklädda. Skitkul! Det blev mycket trevligt sällskap och många lekar som gick sisådär. Ölhävning med tamponger i munnen. Jocke vann. Hann var het hela kvällen. Vilket vi fick bekräftat när vi fick höra vem han åkte taxi hem med senare, haha. Vann bästa utklädnad! Första pris: två snapsar. Inte precis vad jag behövde, men hade inget större val. Slutade med att jag raggade på Bond och med några fyllesamtal på Bar a Bar.

 

det borde serri vara olagligt att behöva cykla till skolan i sånt här väder