where were you when we were getting high?

farewell losers, nu drar jag till Roskilde och vi ses inte förrän 9 dagars svineri senare! Muse, The Who, Red Hot Chili Peppers, The Killers....

Wish me good luck!

image326

finns det något mer deprimerande än en läggmatch i pingis på psyket?

kärleken är alltid lycklig. det är idioterna som inte vill ha en som gör en olycklig!

visdomsord från vår kära emil jensen som jag var och lyssnade på för andra gången ikväll. han är så mysig och gör mig alltid på lika bra humör... :) är lite nykär. jag blev idag övertygad att smälta ut och sticka in, samtidigt som jag endast ska köpa krav-märkt knark.

övrigt så har jag fikat bagel + tonfiskmacka på snuggles och hartmans idag! två gånger, vilken lyxlivare jag är! känner mig rik utan pengar... efter att ha pantat lite glas på roskilde så har jag väl tjänat ihop dom pengarna igen! förresten är idag dan före dan före roskilde! najs!

det sjukaste. var och hälsade på min mormor och morfar idag och kollade lite gamla teckningar och sådant som vi ritat när vi var små. Hittade en berättelse som jag skrivit när jag var 7 (SJU!!) år, alltså gick i ettan när man precis börjar lära sig skriva? Och jag hade använt ord som jag knappt vet vad det betyder nu och jag stavade rätt till typ allt! Även om ploten var lite väl invecklad i min berättelse, så kunde jag inte rå för att bli lite imponerad av mina dåtida kunskaper inom läs- och skrivning, så jag måste skriva ner sagan här. Med exakt stavning, ordval, komma, versaler och gemener.
Here you go!:

image325ROMAN
Det var en mörk och stormig natt. Plötslig hördes ett skott. Ett gäng pirater slåss med främlingslegionärer och cowboys medan lejon, elefanter och tigrar hoppar på flickan som ligger fastbunden på en ubåt. Flickan skrek. En dörr slog igen. Plötsigt dök ett piratskepp upp vid horisonten. Medan miljoner människor svalt, levde kungen i lyx och överflöd. Under tiden växte en pojke upp på en gård i kansas SLUT PÅ DEL 1.

2:A DELEN ........ det snöade lätt och den lilla flickan i den slitna sjalen hade inte sålt en enda violbukett på hela dagen. I samma ögonblick gorde en ung läkare på distriktssjukhuset en betydelsefull upptäckt. Den mystiska patienten på avdelning 213 hade just kommit till medvetande. hon stönade svagt. Var hon måhända syster till pojken i kansas som älskade flickan i den slitna sjalen, som var dotter till den flicka som undsluppit piraterna? den unge läkaren rynkade pannan............

hon suckade då han tog hennes hand .......... och så levde de lyckliga i alla sina dagar

SLUT

SLUT

HEJDÅ


Shes only 18?

jag är faktiskt inte jätte-B för att vi börjar skolan igen på min födelsedag. Jag kommer ändå ha en sjukt najs födelsedag. Malmöfestivalen med bland annat Peps Persson kvällen innan och öltältet efter klockan 12. Det gör inget att jag inte kommer vara så pigg i skolan, för på kvällen så drar jag till Malmö igen och firar min 18-årsdag med att kolla på Mando! STÖRT

på tal om mando diao. Dom och tusen andra underbara band ska jag och erika se om några dagar! för då drar vi... till roskilde!!!

allt är fortfarande helt stört. nä, men om jag skulle dra ner till stugan o ta mig en vinare. så najs...

den legendariska stugan...

...har gjort historia igen!
 
kom hem igår efter en veckas intensivt festande, jobbande och chillande med elin och stundvis erika, malin & några andra som kom och hälsade på. och jag var helt slut!

jobbade måndag tisdag onsdag. bodde 2 minuters cykelväg från jobbet, riktigt najs. jobbet har dock inte varit riktigt lika najs! städjobb på saltan. riktigt petigt och egentligen inget som passar mig, men det är trots allt pengar! sen att jag och elin blivit satta på sviterna resten av sommaren gör det lite nervöst, för jag får anmärkningar hela tiden på saker jag missat. eller jag fick det första dagarna iallafall, haha :P

- Sara, vad är det som ligger under skrivbordet?
- ... En svamp.

Nä, men trots jobb så har vi inte alls tagit det lugnt i veckan. Första fyllan (den veckan för mig och erika, någonsin för elin!!) kom på måndagen. Vi dansade och vrålade till Mikas Lollipop, gjorde kullerbyttor, tattade choklad som jag fick uppkört i röven lite senare. Men det smakade likadant ändå.

På onsdagen firade vi malin, men underbart gott grillat kött, med potatis palsternacka och morötter i ugn & vitlökssmör. Efterrätt blev mörk choklad, jordgubbar med grädde och rödvin. Oj oj oj vad det var perfekt ihop. En chill kväll, som tyvärr blev lite kort.

Ja, på fredagen var det midsommar. En speciell kväll får man väl säga. Jag firade först ute på Soldattorpet, som Mukk hade fått låna. God mat, mycket sprit, ballonglekar som jag absolut inte skulle vara med på (...), lite deep shit och en cykeltur hem till stugan. (det kändes verkligen som mitt hem!) .. nä nä, men det var låst. väckte stoff som låg och sov. kom till slut in efter att han drygat sig i tio minuter... Drack lite till och blev övertalad att cykla tillbaka till Soldattorpet. Slutar med att jag ligger i en jättegrop i sandskogen. Jag svär, det måste varit någon som gillrat en fälla! Ligger med cykeln över mig och rullar runt bland nällorna, typ 3 meter höga buskar runt om mig och kommer inte upp. Funderade på att ringa 112 eller att helt enkelt bara slagga där över natten. Men jag såg till slut lite ljus, så jag tog tag i mitt liv och kravlade mig upp i någon snäll gubbes trädgård, som var gullig och visade mig vägen till Österleden. Kom till festen totalförstörd, helt i onödan visade det sig och plötsligt var jag på skitdåligt humör och  på väg tillbaka till stugan igen.

Assur och ledsen och frös gjorde jag när jag äntligen kom fram. Ville bara komma in i värmen och snacka av mig... Dörrjäveln är låst. Och ingen Stoff som ligger och sover. Piss också. Hörde musik från grannen, så slog mig ner där med ett gäng storrökare och käkade ostbågar tills dom andra kom tillbaka. För det gjorde dom faktiskt till slut. Sprit, örfilar, mackor, nypotatis och sova. Midsommar var fulländad.

I övrigt har vi bara chillat heeeela veckan! Lagat asgod mat typ var dag, Elin har lärt mig o uppskatta gröt, har inte haft någon tidspress överhuvudtaget och inga föräldrar som har saknat oss. Och vi har inte saknat dom! Har inte saknat något! Förutom lite Zoega kanske, men det tattade vi hos mina kusiner. Faktiskt inget annat. Helt independent! Ändå najs... "ändå"...

image324

Nä, men tack som fan för denna veckan Elin! Du är riktigt snygg när jag (eller Malin) är full! :)

Nu tänker jag gå och lyssna på nästa sommars låt, drömma mig bort till Roskilde och SOVA UT för första gången på länge! Hoj!

living in a wheelchaaair!

vilken skönt spontan kväll det blev igår. skulle på fest hos pernilla, men helt plötsligt så skulle hennes och mina syskons fest vara hemma hos mig istället! kom massa blandade människor, lyssnade på marcus äckliga techno-remixer av svenska klassiker. lyssnade på bob marley lite också, men marcus blev arg och bet isönder dennis skiva. kollade på sjukligt roliga klipp på youtube, jag tror minsann alla låg dubbelvikta av skratt. satt och snackade med johan glans ett tag, fick reda på fedeskvaller som sträcker sig upp til stjärnorna :P och ja, kvällen slutade väldigt bra... eller?

nu drar jag ner till elins stuga och bor där hela veckan! jobb endast måndag förmodligen! CHILL! vi ses i sandskogen. på fredag blir det midsommarfirande på soldattorpet!!!


You're lost!

störda fyra dagar. kommer upp till vårt underbara ställe vid järavallens strövområde. alla hade tänkt på att ta med sig olika saker. jag hade en massa extrakläder ifall något skulle bli blött (vilket allt blev ändå), jessica hade en massa bollar och spel med sig, staffan hade med sig ström, kyl och meterhöga högtalare och jesper hade knappt med sig något :P

Det första jag får höra när jag börjar packa ur sakerna ur bilen är, "ojdå, vi har glömt tältpinnarna hemma". FUCK, hur gör vi nu? Fick improvisera lite, gick ut i skogen och letade upp långa böjda pinnar & feta stockar som fick  hålla tältet på plats. Och visst fick vi upp det! Men det såg tanigt ut som fan och jag kunde inte tänka mig att vi skulle lyckas sova där i 3 nätter..

Första kvällen blev det kvällsbad (riktigt skönt i vattnet!) och lite fotboll o sooont. Åt min hemmalagade pizza. Sen minns jag inte alls vad vi gjorde, men jag sov iallafall jättegott den natten!

Onsdagen var jätteskönt. Det var lite halvklart, men soligt mestadels! och när det var sol, då var det sol... Underbart. Badade lite, men inte lika skönt i vattnet den dagen. Spelade fotboll, låg och lyssnade på sexy back på repeat :P, volleyboll, snackade skit & löst korsord. Åt  jättegod kycklingsallad till kvällsmat och så satte vi igång elden och började pimpla lite öl! Eller lite och lite, totalt gick 16 liter öl åt på fyra pers den kvällen. Och det hade väl sina följder :P Kassa spökhistorier, klättring i träd och omorganisering i tält var några. Men vi hade jättemysigt och jag får väl se hur pass roligt vi hade på filmen vi spelade in ikväll!

Sov jättegott även den  natten, vilket gjorde Mukk skitsur. Hon hade tydligen sovit skitbra, sen hade jag klättrat över mina kamrater och tagit hennes plats i tältet :P Inte uppskattat. Ingen bakfylla på fredagen. Bara chill i solen och gjorde lite kassa lekar som jessica kommit på!  "Freddo smeker kalkoner försiktigt i Kaknästornet"...
Grillade korv på kvällen och gick på strövarrundan. En liten runda var det, men vi gick lite vilse, så vi var inte tillbaka förrän det var var mörkt och dags att sova för att inte frysa ihjäl. Fick lägga mig sist i tältet, för alla var sura för att jag sovit så bra båda nätterna :P Men ja, dom fick som dom ville, "sov" i skarven mellan två luftmadrasser hela natten och yttertältet hade blåst av, så det spöregnade rakt ner i nyllet på mig. Men det är sånt man får ta när man är friluftsmänniska :P Haha, nä "det här klår inte mycket"! Alltså jag lovar.... jag lovar!!!

Nu drar jag ner för att träffa mina kära vänner igen. I like rain, I like ham, I like them!

landskrona, snacka brett e alltid rätt!

landskrona
sluta mesa dej
vill man ändra nåt måste man resa sig
skriker oss hesa
landskrona

vik hädan för landskronaborna

nu drar jag med dem här två filurerna och jesper till landets krona och tältar och festar och solar o badar till i helgen! SEE YA

sommar sommar sommar

60388-322
lämnade in sista arbetet i morse
moster har gift sig
ska göra pizza till roadtripen,
för imorgon sticker jag!
har bränt mig på ryggen
spelade volleyboll i havet hela dagen
åt på fritidsbaren för första gången
en dyr korvfralla, men ändå!
jag skäms nästan över att ha det såhär bra!

ett år kvar!

sjung om studentens lyckliga dar!

studenten var till mina förväntningar... mottagande på trappan och varmaste dagen på året. skrikande och gråtande och skrattande studenter fyllde Ystad igår. det var så mysigt :)

det blev många stopp, först pernilla, sedan linus & andré, jessica, sandra och till sist tillbaka till pernillas studentfest. gratis sprit, glada människor, skön stämning och nästintill tropisk värme hela kvällen. kan det bli bättre? vi cyklade i terräng, lyckades hamna på en 60-årsfest och alla föräldrar var väldigt buggsugna!

nä, nu ska jag ta o bränna en skiva till alla sommarfester och roadtrips! sen ikväll blir det en tredje tur ner till stranden och dags för årets första nattbad! ÅÅÅÅÅÅÅÅ vad jag älskar det här...


jag är den mänskliga versionen av ett trippat Smartie

nu har jag minsann de närmaste 3 måndarna framför mig bokade!

det börjar med studenten nu på fredag och skriva färdigt de sista arbetena nån gång i veckan
på måndag sticker jag till Landskrona, där jag tältar hela veckan!
... ända till helgen, då jag flyttar in i Elins välomtalade stuga i Sandskogen!!!
och måndagen därefter jobbar jag. sen blir det jobb jobb jobb & självständighet med elin tills...
midsommar & ROSKILDE! där det är tältning igen och konsert & fest för fulla och tomma muggar!
sedan är det jobb igen. städa städa i ett par veckor tills det är dags för...
CYPERN & AGIA NAPA!!! där jag och 7 tjejer kommer leva livet dygnet runt & samla på sig en solbränna som jag kommer ha saknat alltför länge
efter vår tripp utomlands kommer vi komma hem lagom till malmöfestivalen!
och näst sista dagen på festivalen är jag 18 fyllna år!!! MYNDIG! JAG!
i samhället räknad som vuxen och nyrik kommer jag börja mitt sista år i skolan... & snart är det minsann jag som kommer stå på trappan och vråla "fy faaaan vad vi är bra!"

can't wait

godnatt

60388-321jo visst började dagen bra... vaknade i ljusare hår som julia fixat. Lyssnade på mobilsvar, vem som hade varit så jobbig och ringt så tidigt på morgonen. "Ja hallå det här va Marianne från Saltsjöbaden, du kan ringa tillbaka till detta numret angående jobb".. KAN DET VARA MÖJLIGT? Ringde upp och javisst har jag fått jobb på Saltan i sommar! Nästa vecka är jag i Landskrona och tältar hela veckan, sen börjar jag nästa måndag! Och det blev ju inte sämre av att Elin ringde o sa att hon OCKSÅ hade fått jobb där! Plus att hennes stuga som ligger 200 meter bort var ledig dom första veckorna vi jobbar, så då kan vi bo där! Såååå underbart det kommer bli. Frukost och lunch på jobb. Slutar 3, ner till stranden. Tillbaka till stugan, där vi kokar ihop lite kvällsmat och chillar hela kvällen i solen, för att gå upp till jobbet morgonen efter igen! Jag tror att det kommer bli jättebra och jätteföräldrafritt! Det blev ju inte värre en halvtimme senare när jag stod med min sprillans nya Roskilde-biljett i handen... Den här sommaren är sommaren sextinie!!

Men snart skulle jag komma ner på jorden igen. Halv 12 stod jag svartklädd nere vid Pressbyrån och väntade på att vi skulle köra iväg till begravningen... Tungt, riktigt tungt. Jag fattade inte att det var Du Andreja, som låg och vilade i den vita kistan. Vi var tvungna att stå upp hela tiden, för kyrkan var överfull. Det var så mycket folk som kom för din skull! När begravningen var över, så körde vi till din gravplats, där du skulle gravsättas. Som solen sken på dig! Det var riktigt jobbigt att slänga en blomma till dig och säga farväl. Kramade om din familj och du skulle bara veta hur tappra dina föräldrar och Ilinka är. Vi saknar dig Andreja... Så fruktansvärt mycket!

oh no, here comes that sun again. that means another day without you my friend...

andy o ja..

jag saknar dig så mycket... men på tisdag ses vi igen, andreja. en chans att få ta farväl av dig och din otroligt glädjespridande personlighet... tack för att du fick mig att känna mig delaktig i laget och tack för alla stunder vi delat som blivit hysteriskt roliga minnen att blicka tillbaka på.
hahahh, tysken ringde mig förresten på min mobil, men jag vågade inte svara. och ja, den är fortfarande hel... ;)

tänker på dig, "cara mia".